Pusztaházi Parkerdő


A Bugacpusztaházán található Pusztaházi Parkerdő magántulajdonban lévő erdőterület, amely szabadon látogatható. Kezelője a Fanyarka Erdészeti KFT, magánerdő-gazdálkodással, valamint magántulajdonban lévő erdők szakirányításával foglalkozik. Vezetője, Sípos István erdőmérnök tervei alapján indult el a Parkerdő fejlesztése 2013-ban. Az erdőt szerető és tisztelő látogatók számára kialakított 16 hektáros Parkerdő a térség kiemelt kirándulóhelye. Pihenésre alkalmas kettő erdei kirándulóhelyen esőbeállóval, padokkal, asztalokkal, tűzrakóval, a tanösvényen ismertető táblákkal, valamint egy 23 méter magas kilátóval szolgálja a pihenni vágyók kényelmét. A Parkerdő keleti oldalától 50 méterre kerékpárút, nyugati oldalától 100 méterre műút segíti a Parkerdő megközelítését.
A Parkerdő számos eseménynek ad otthont, többek között a községi majálisnak, valamint családi programok helyszíne is lehet. A tanösvényen a tájra jellemző erdei fákat ismertető táblák mellett haladhatunk el.
Az erdőtűz elleni védelem fontos létesítményei az erdei tűzrakóhelyek, amelyek segítik az erdőben a biztonságos tűzgyújtást.

Egyéb környékbeli látnivalók

  • Árpád-kori Aranymonostor
  • Bugaci puszta és Pásztormúzeum
  • Alföldfásítási Múzeum

 

2016-ban második alkalommal adtunk otthont a bugacpusztaházi Majálisnak. A drónnal készült felvételek ezen a már hagyománynak számító rendezvényen készültek.